FOLLOW ME

Friday, August 22, 2014

Tanda penghormatan sempena Hari Berkabung Malaysia

#MH17dalamingatan


Dalam keter dok dengar radio sambil berkaca2 mata... memang sedih sangat2 bila terkenang tragedi yg menimpa MH17.. lelagi sebab kapten yang terkorban adalah bapa kepada kawan Daniel... tebayang2 wajah anak-anak yatim itu.... yang setiap malam rindukan abahnya sampai jaket abah sentiasa dalam pelukan menjadi peneman... lama juga deorang cuti sebelum bersedia nak kembali semula ke sekolah.... sesambil appt dengan kaunselor supaya sentiasa kuat dan tabah.... moga Puan Maryam dan adik Yunus dan adik Yusof terus cekal dan tabah...

Gambar kenangan arwah kapten bersama anak-anak tersayang.... nampak betul anak-anak memang rapat dengan abahnya kan... 


Salam takziah buat semua keluarga mangsa MH17... semoga roh mereka tergolong dalam golongan syuhada'...

Dan aku share juga gambar masa cikgu2 sekolah Hira' datang ziarah dan menyampaikan sumbangan dari warga Hira' buat family kapten...


Dalam grp WA kelas Daniel, aku mmg cukup kagum dengan ketabahan Puan Maryam... dari cara dia berkongsi bercerita insyaAllah Puan Maryam akan terus tabah...

Alfatihah utk arwah.

Sebentar tadi juga announcement minta kami bertafakur seketika... tak tertahan air mata utk mengalir... duka kami duka lagi ahli keluarga kan.... alhamdulillah sebahagian mangsa sudah kembali... dan bersemadi dengan aman... walaupun jenazah kapten tiada dalam list tapi kami akan terus menunggu kepulangannya.....

Tanda penghormatan kami sempena hari berkabung malaysia... hitam dan suram di opis....


Ahkak selpie dgn skirt letop abg kawasan :-)


Moga semua segala urusan dipermudahkan..... sehingga semua mangsa tragedi MH17 selamat kembali....


#prayforMH17
#prayformalaysia terhindar dari sebarang bencana lagi...

 

Monday, August 11, 2014

Majlis Hari Raya unit kecik aku :-)

Sebenarnya aku malas nak hapdet blog sbb segalanya dah citer kat IG.. okeh kat pesbuk mmg aku jarang share kecuali pasal anak2 je sbb macam dah terlalu ramai kat pesbuk tu.... kawan2 pun dari jaman sekolah tadika kot sampai la jaman skrg... cikgu2 lecturer2 makpak makcik pakcik semer ada dalam tu... macam malu la plak nak interprem gegambar selpie ke hape2 tu kan... kat IG aku tu org2 terpilih je dalam tu... so kalo korang ada dalam list IG aku tu kira bertuah ler.... hahhahahaaa bertuah ler sgt la kan... sbb yg lelaki pun aku tak accept kecuali yg terpilih je... huahuahuaaaaa.....

Tapi bila gambar dah berterabur aku rasa nak hapdet la citer pasal majlis hari raya ni.....

Minggu 1st start kerja pas seminggu cuti raya boss dah soh buat majlis... eh masa last kerja bulan piasa lagik boss dah suruh buat.... kebetulan sbb ada peptalk dgn GM pastu terus la buat.. buat potluck pastu men sekati la cik puan pengarah program ni petik je ahli2 kena bawak pe kan... nasib korang la kan... ekekkekeee... tapi cik puan pengarah pun hagak2 la kan kalo yg menu berat tu boh sampai 3-4 nama... tak la kejam kan.... korang bleh la share2... menu kecik2 tu boh 1-2 nama.... so memang la adil dan saksama... sbbnya takde yg membantah... semua akur menurut perintah... bagus tul korang2 ni kan.... hik hik hik :-))

Ok pagi tu start dengan peptalk dari GM Tn Hj Yunos.. GM baru aku ni mmg sempoi abes... maklumlah dia pun start dari bawahan katanya... maksudnya tak masuk TM terus golongan atasan gitew... TAPI disebabkan itulah kalo present pe2 hal kerja jangan ko pepandai nak goreng ye, kang dengan ko sekali hangus... makan diri wei... dia ni serba serbi tau... nak ngadap dia ko kena berbekalkan ilmu di dada... jangan main sedap je... hamik! tapi dari segi hubungan ngan staf sgt humble, leh gurau senda.... dia pun kalo cakap main aku-nko je... hihi....


Katanya duduk lagi syok nak bercakap... :-))


Muka2 khusyuk dengar taklimat GM :-))


Sebenarnya di belakang tabir hakak sibuk dok arrange makanan... semalamnya petang pas meeting pun hakak terkejo wat deko ala kadar... cik puan pengarah selamba panggil je bebudak ni tolong panjat2 pasang ler pe patut kan... pastu pepagi dah terkejo2 susunatur segalanya.... 

Antara org2 belakang tabir le ni.... huk huk huk...


Korang saja je taw... ahkak dah cun2 ni dengan dress letop soh ahkak wat kerja2 dapo... adeeeeiiii....


Ok ready cun... cik puan pengarah berpuas hati dengan kerja2 ahli jemaah....


Sblm tu meh kita inteprem gegambar makanan... macam2 menu hado ni haaa...


Pastu masuk ler bilik ucapan kan... kang boss jeling lak tak gi dengar ucapan... kikikikiiiii.....

Sesambil tu ahkak edar "angpow raya"... kurlass ko siap ada angpow haaa.... tapi sape bertuah je dapat duit raya tu.... nasib ler kan sape yg dapat walaupun jumlah tertinggi hanyalah rm5... warkakkakkaaa.... ada dapat sampul kosong jer ada dapat kertas tulis 'sila cuba lagi tahun depan' ada tulis 'maaf anda tidak berjaya' macam2 la... ini semua idea dari ahli2 jawatankuasa yer.... :-)


Pastu ada sikit slide video raya dan seterusnya doa makan...

Sebelum tu wajib la bergambar beramai2 kan....

Masuk barisan semua....


Ok cun! Kami warga cpm :-)) Dah gambar reramai camtu org depan sila lah merendahkan diri anda... kang org blkg nampak rambut je.... hahahaaa... dan ada perbezaan sebenarnya kat dedua gambar ini.... Nampak tak?


Pastu jom serbu makanan oiii sesambil paparazi menyenep gambar... tengok aje lah aksi2 ni ha....


Sesambil tu kita snap gambar unit2 kecil... tapi banyak nau dugaan... banyak sangat bonzer2 pengacau... adeiii sabo je la.... :-P

Ni tak tau unit pe... budak2 nakal kot.... hahhahhaaa...


Ni kononnya grp np... tapi tengok ada je yg sibuk kan.... haiyaaa!! ikutkan ada 10 org je, 4 bunga 6 kumbang :-)


Pastu ni nak kumpul grp pm lak ni... grp paling hot... ko tengok baper banyak langau2 situ.... haiiyaaa!!!


Pastu last ni paling cun..... :-) Grp aku ni ada 12 org, 5 bunga 7 kumbang gitew....


Pastu ni grp gojez cpm la kan..... laki2 sila syohhhh jejauh2.... tapi ada pulak si kepala bulu kat situ.... berbulu je ahkak nengoknya..... adeeeiiii...


Pastu makan dan makan dan makan la.... nyum nyum nyum.....

Time ni aku baru puasa 4 hari... jamuan punya pasal cuti jap... minggu depan sambung lagi.... kikikiii....

Dan inilah juga satu2nya jamuan hari raya yg ada kat opis... sebab jamuan raya peringkat ITNT ataupun besar2an TM MSC buat juga yang TM buat tu semua dah dibatalkan sebab menghormati tragedi MH370 dan MH17....

Okeh, sambung kerja.... pasal baju ahkak yg gojez tu nanti ahkak citer di lain entry....

Nanti hapdet lagi ye :-))