FOLLOW ME

Tuesday, September 30, 2014

Warehouse sale SimplySiti

Ahkak kan pengguna tegar barang SimplySiti ha... bila ada warehouse harus la gedik2 nak serbu... minggu lepas kat pkns shah alam...

Tapi sbb ada kawan opis awal2 dah kata nak serbu ahkak pun kirim je laa... lagipun buat time weekday bilamasa lak nak serbunya... balik opis macam malas nak menyinggah.... kirim aje...

Dan ini hasilnya....

Set C Bright (pencuci+toner+bb cream) RM15
Eye Shadow Gold Edition RM10
Blusher Bejeweled + refill RM15
Eye liner pen RM8
Argan powder + refill RM25
Powder 2 way cake RM20
Bb cream RM10 

Pastu esoknya ada lagi kawan opis serbu lagi... ahkak pun kirim lagi.... ini hasilnya....

 Pencuci RM5
Refill compact powder Bejeweled RM5

Acaner??? murah?? mmg pengsan tengok....

Memang berbaloi kau... lelagi beli barang make up tu... murah gilesss!!!!

Exp date pun jauh lagi 2016.... sempat lenjan :-))

Thanks ye korang tolong belikan...... :-))

 

Monday, September 29, 2014

Lunch box homemade

Minggu lepas 3 hari berturut2 kami dok order lunch box dari agoodmaid.. order ikut min order.. kalau macam ke cyber ni min order rm30 je.. so boleh pakat2 ngan kengkawan opis ye... menu2 leh tengok kat IG agoodmaid... sekarang ada less 20% utk certain menu... memang berbaloiiii... dalam kul 11:30 am order sampai... kul 12 tgh dah boleh lunch... terbaeekkkk!!!!

Hari 1st order aku order Grill Chicken.. pilih yg ada macaroni bake ngan potato... sbb macaroni tu boleh pilih nak vege pon boleh... dan memang mabeles!!!! ayam part peha besar gak sbb terbayang kat KR skrg dah kecik lahaaaiiii.... macaroni ngan potato pun mabelesss!!!


Eh kitaorg order redvelvet muffin tu jugak... share2... sedap!!!! rm18/6pcs... kotaknya lahaiii lawa benar... sesuai kalo nak bagi gift ke buahtangan ke... :-))

Haaaa ni zoom.... sedap tak? sedap tak?? :-P set ni sekali air rm15 je tapi ada promo dapat rm12...


Pastu aku order beef lasagna tapaw bawak balik... lasagna rm15 tapi sbb ada promo hanya rm12 je.... tapi kureng skit la beef lasagna ni... derang kata yg chicken punya best lagi creemy gitew...

2nd day esoknya aku order Spagetti Prawn Bella... tapi tu la bleh plak order aku yg cicir.... huhu kebulur hakak taw... eh tapi merembat nasik goreng paprik kengkawan lain... kemain banyak kau nasik goreng dia... mmg leh makan 2-3 org... hakak amik derang punya sorang sikit pun derang tak abes jugak.... dalam nasik goreng tu pun ada banyak ayam gak selain dari lauk paprik yg ada.... memang puas hati!!!!

3rd day esoknya baru la order dapat.... dah ngidam spageti prawn ni taw semalam... dan tak mengecewakan... sedap!!! cuma portion banyak so tak abes hakak makan spageti tu....


Pastu sbb semalam dia tercicirkan order hakak dia pun ganti bagi 2 balang cookies tu.... cookies tu pun sedap betul!!!!

Pastu ketiga2 hari order dapat set dgn air.... patutnya set ciken grill je yg ada air... tapi sbb asyik merepeat order je kan dia pun bagi je la kot.... 

Pastu order jugak mini creampuff plan nak bawak gi taska Danish sempena besdey dia... kalau nak bawak cake macam tak berbaloi sbb banyak budak kecik... derang makan ker cake2 tu... kalau tadika ok la kan.... kiranya creampuff ok la boleh bagi sorang satu kan.....


Mini creampuff dia tak mini pun... gebus2 gak... rm12/24pcs...

Minggu ni je relax dari mengorder.... nanti memang nak repeat balik... tapi pas cuti raya haji kot.... hahhahahahhaaaaa.....

Pe2 pon service agoodmaid memang meletoppp la... recommended la kat sape2 yg dah bosan nak lunch apa..... :-))



Friday, September 26, 2014

Besdey anak bongsu... eh?

Happy Birthday anak bongsu kami (eh?) hahhahahhahaaaa..... gambar fresh pagi tadi punya :-))


Happy 2nd Birthday encem boy.... Muhammad Danish Fayyadh... dah besar dah bb gebus momi ni yer.... kejap je masa berlalu..... 

Moga jadi anak soleh berjaya di dunia dan akhirat.... InshaaAllah... Amiiinnnn....

Ada alkisah hari Jumaat rini.... huhu....

Alkisahnya rini bleh plak kan ahkak dah sampai area uitm puncak perdana tu baru sedar henpon tertinggal kat rumah... so uturn balik laaa.... pecut laju2... takde henpon mana boleh beb kang time takde henpon tu la macam2 hal... kan selalunya gitu.... tu yg gigih gak uturn tu haaa.... WA kat boss lambat skit nak pi amik henpon......

Sekali sampai depan gate bleh plak en laling pun sama sampai.... dah masing2 cakap, nape, nape patah balik.... rupa2nya bleh plak sama2 berjemaah tertinggal henpon.... warkakkakakkaaaaaa..... bikin haru la pagi2.... pastu dah alang2 lambat jom dating la... singgah kg budiman pekena bihun sup mabelesss kat situ....  bukan senang nak dating pagi2 ni.... hala kerja lain2 kan... sorang ke sana sorang ke sinun....

Jemput tengok ye....


Ahkak je yg layan bihun sup tu... ngan nescafe.... thorrbaaeekkkk.... en laling nasi lomak ler.....

Dah dating jap pehtu memasing gerak gi kerja la... ok skit la jalan dah clear... berdesop la terus ke cyber.... kikikiiiii.....

Itu je alkisahnya...... :-)

 

Wednesday, September 24, 2014

Poplook lagi...

Lama sangat tak hapdet belog ni... dah kes parah ni... ahkak bz bebeno memang tahap PM pun kalah.... warkakakkakakaaaa....

Ok la tepek gambar tuan belog aje la.....


Saja nak tunjuk poplook tu.... beli dah lama giler kot tapi baru la ni pakai... baru kuar dari plastik dan baru tanggalkan tag masa nak iron..... rasa2 kalau godek2 poplook pun dah takde kot peten ni.....

Bihahahahaaaa...

Nanti la curik2 time hapdet segala pending cerita yg banyak giler tu.... :-))


Thursday, September 18, 2014

Birthday Ahkak Lorrr :-))

Alaaa umur dah meningkat ni dah takde excited nak celebrate dah aih... cukup la ucapan je pun dari en laling ngan anak2.... takde ler kek lilin bagai... hahhahahaa....

Ni muka ahkak sambut besdey ke-25... eh? 35 daaaaa jgn pasan muda sangat laaa... :-P


Tetibe lak date besdey ni cuti sekolah... tetibe lak ada kat gambang time ni... tak plan pun... hikkksss... masuk gambang waterpark time besdey dapat free tiket taw :-) tapi besdey gegel je la yg dapat.... lelain bayo cam bese.... hak hak hak...

Dah puas berjimba kat gambang tadi kan... nanti ahkak up citer eh... la ni kat kg dah...saja cuti 3 hari berjimba anak banak....

Takde pe nak wish la rasa2 semer dah cukup... cuma doa moga2 murah rezeki nak jadi tetamu Allah.... InshaaAllah... itu je wishlist kekal abadi selamanya......

Alhamdulillah syukur atas segalanya... thanks laling sbb menjadikan diri ini wanita paling bahagia sehingga kini... moga kasih sayang kita kekal abadi till jannah ;-) bersama anak2 yg soleh solehah.... bersama rezeki yg semakin melimpah ruah....

Aamiiinnnn....



Friday, August 22, 2014

Tanda penghormatan sempena Hari Berkabung Malaysia

#MH17dalamingatan


Dalam keter dok dengar radio sambil berkaca2 mata... memang sedih sangat2 bila terkenang tragedi yg menimpa MH17.. lelagi sebab kapten yang terkorban adalah bapa kepada kawan Daniel... tebayang2 wajah anak-anak yatim itu.... yang setiap malam rindukan abahnya sampai jaket abah sentiasa dalam pelukan menjadi peneman... lama juga deorang cuti sebelum bersedia nak kembali semula ke sekolah.... sesambil appt dengan kaunselor supaya sentiasa kuat dan tabah.... moga Puan Maryam dan adik Yunus dan adik Yusof terus cekal dan tabah...

Gambar kenangan arwah kapten bersama anak-anak tersayang.... nampak betul anak-anak memang rapat dengan abahnya kan... 


Salam takziah buat semua keluarga mangsa MH17... semoga roh mereka tergolong dalam golongan syuhada'...

Dan aku share juga gambar masa cikgu2 sekolah Hira' datang ziarah dan menyampaikan sumbangan dari warga Hira' buat family kapten...


Dalam grp WA kelas Daniel, aku mmg cukup kagum dengan ketabahan Puan Maryam... dari cara dia berkongsi bercerita insyaAllah Puan Maryam akan terus tabah...

Alfatihah utk arwah.

Sebentar tadi juga announcement minta kami bertafakur seketika... tak tertahan air mata utk mengalir... duka kami duka lagi ahli keluarga kan.... alhamdulillah sebahagian mangsa sudah kembali... dan bersemadi dengan aman... walaupun jenazah kapten tiada dalam list tapi kami akan terus menunggu kepulangannya.....

Tanda penghormatan kami sempena hari berkabung malaysia... hitam dan suram di opis....


Ahkak selpie dgn skirt letop abg kawasan :-)


Moga semua segala urusan dipermudahkan..... sehingga semua mangsa tragedi MH17 selamat kembali....


#prayforMH17
#prayformalaysia terhindar dari sebarang bencana lagi...

 

Monday, August 11, 2014

Majlis Hari Raya unit kecik aku :-)

Sebenarnya aku malas nak hapdet blog sbb segalanya dah citer kat IG.. okeh kat pesbuk mmg aku jarang share kecuali pasal anak2 je sbb macam dah terlalu ramai kat pesbuk tu.... kawan2 pun dari jaman sekolah tadika kot sampai la jaman skrg... cikgu2 lecturer2 makpak makcik pakcik semer ada dalam tu... macam malu la plak nak interprem gegambar selpie ke hape2 tu kan... kat IG aku tu org2 terpilih je dalam tu... so kalo korang ada dalam list IG aku tu kira bertuah ler.... hahhahahaaa bertuah ler sgt la kan... sbb yg lelaki pun aku tak accept kecuali yg terpilih je... huahuahuaaaaa.....

Tapi bila gambar dah berterabur aku rasa nak hapdet la citer pasal majlis hari raya ni.....

Minggu 1st start kerja pas seminggu cuti raya boss dah soh buat majlis... eh masa last kerja bulan piasa lagik boss dah suruh buat.... kebetulan sbb ada peptalk dgn GM pastu terus la buat.. buat potluck pastu men sekati la cik puan pengarah program ni petik je ahli2 kena bawak pe kan... nasib korang la kan... ekekkekeee... tapi cik puan pengarah pun hagak2 la kan kalo yg menu berat tu boh sampai 3-4 nama... tak la kejam kan.... korang bleh la share2... menu kecik2 tu boh 1-2 nama.... so memang la adil dan saksama... sbbnya takde yg membantah... semua akur menurut perintah... bagus tul korang2 ni kan.... hik hik hik :-))

Ok pagi tu start dengan peptalk dari GM Tn Hj Yunos.. GM baru aku ni mmg sempoi abes... maklumlah dia pun start dari bawahan katanya... maksudnya tak masuk TM terus golongan atasan gitew... TAPI disebabkan itulah kalo present pe2 hal kerja jangan ko pepandai nak goreng ye, kang dengan ko sekali hangus... makan diri wei... dia ni serba serbi tau... nak ngadap dia ko kena berbekalkan ilmu di dada... jangan main sedap je... hamik! tapi dari segi hubungan ngan staf sgt humble, leh gurau senda.... dia pun kalo cakap main aku-nko je... hihi....


Katanya duduk lagi syok nak bercakap... :-))


Muka2 khusyuk dengar taklimat GM :-))


Sebenarnya di belakang tabir hakak sibuk dok arrange makanan... semalamnya petang pas meeting pun hakak terkejo wat deko ala kadar... cik puan pengarah selamba panggil je bebudak ni tolong panjat2 pasang ler pe patut kan... pastu pepagi dah terkejo2 susunatur segalanya.... 

Antara org2 belakang tabir le ni.... huk huk huk...


Korang saja je taw... ahkak dah cun2 ni dengan dress letop soh ahkak wat kerja2 dapo... adeeeeiiii....


Ok ready cun... cik puan pengarah berpuas hati dengan kerja2 ahli jemaah....


Sblm tu meh kita inteprem gegambar makanan... macam2 menu hado ni haaa...


Pastu masuk ler bilik ucapan kan... kang boss jeling lak tak gi dengar ucapan... kikikikiiiii.....

Sesambil tu ahkak edar "angpow raya"... kurlass ko siap ada angpow haaa.... tapi sape bertuah je dapat duit raya tu.... nasib ler kan sape yg dapat walaupun jumlah tertinggi hanyalah rm5... warkakkakkaaa.... ada dapat sampul kosong jer ada dapat kertas tulis 'sila cuba lagi tahun depan' ada tulis 'maaf anda tidak berjaya' macam2 la... ini semua idea dari ahli2 jawatankuasa yer.... :-)


Pastu ada sikit slide video raya dan seterusnya doa makan...

Sebelum tu wajib la bergambar beramai2 kan....

Masuk barisan semua....


Ok cun! Kami warga cpm :-)) Dah gambar reramai camtu org depan sila lah merendahkan diri anda... kang org blkg nampak rambut je.... hahahaaa... dan ada perbezaan sebenarnya kat dedua gambar ini.... Nampak tak?


Pastu jom serbu makanan oiii sesambil paparazi menyenep gambar... tengok aje lah aksi2 ni ha....


Sesambil tu kita snap gambar unit2 kecil... tapi banyak nau dugaan... banyak sangat bonzer2 pengacau... adeiii sabo je la.... :-P

Ni tak tau unit pe... budak2 nakal kot.... hahhahhaaa...


Ni kononnya grp np... tapi tengok ada je yg sibuk kan.... haiyaaa!! ikutkan ada 10 org je, 4 bunga 6 kumbang :-)


Pastu ni nak kumpul grp pm lak ni... grp paling hot... ko tengok baper banyak langau2 situ.... haiiyaaa!!!


Pastu last ni paling cun..... :-) Grp aku ni ada 12 org, 5 bunga 7 kumbang gitew....


Pastu ni grp gojez cpm la kan..... laki2 sila syohhhh jejauh2.... tapi ada pulak si kepala bulu kat situ.... berbulu je ahkak nengoknya..... adeeeiiii...


Pastu makan dan makan dan makan la.... nyum nyum nyum.....

Time ni aku baru puasa 4 hari... jamuan punya pasal cuti jap... minggu depan sambung lagi.... kikikiii....

Dan inilah juga satu2nya jamuan hari raya yg ada kat opis... sebab jamuan raya peringkat ITNT ataupun besar2an TM MSC buat juga yang TM buat tu semua dah dibatalkan sebab menghormati tragedi MH370 dan MH17....

Okeh, sambung kerja.... pasal baju ahkak yg gojez tu nanti ahkak citer di lain entry....

Nanti hapdet lagi ye :-))