FOLLOW ME

Tuesday, July 17, 2012

Jalan-jalan Kota Guangzhou

Ok sambung balik citer kat Guangzhou yer.... ;-)

Hari pertama kami jalan-jalan hujan turun di bumi Guangzhou... lebat jugak turunnya... tapi hujan kat sana menurut Ah Soon lari2 aje... kejap turun lebat, kejap turun renyai2... tapi mmg kejap2 jer....

Ok selesai solat jamak, dalam kul 5:30 ptg kami meronda Kota Guangzhou... singgah di Menara Canton, menara tertinggi di China.. dikenali juga sebagai Menara Guangzhou TV yg dibuka sempena Asean Games 2010.

Dari dalam bas...


Bila sampai di kawasan menara hujan dah berhenti... so moh kite posing di mercu tanda China ni!!!!


Kagum dgn senibina bangunan kat sini.... sgt unik!


Ni kereta pe tah....tak paham dia tulis pe... agaknya kereta terbaru keluaran China kot... hahahha agaknya la... tapi kan sepanjang kat sana aku tak nampak pon derang bawak Cherry tu... tu China punya kereta kan... yg byk Honda, Hyundai, woksegen (hahhaha aku tak tau nak eja belasah je laa....) woksegen ni jadik teksi wa cakap kat sana.... giler ar derang ni!


Bangunan di Kota Guangzhou ni mmg tinggi2 melangit.... kat mesia pun takde bangunan setinggi-tinggi camni taw...


Posing lagi dan lagi dan lagi....


Eh toilet dia pun sangat unik.... ni toilet bergerak tapi tu ar takde paip air... hampeh je kan.. takkan nak istinjak pakai tisu aje.... huhuhuuuu....


Ok pas abes dalam setengah jam di sini kami terus gerak ke destinasi seterusnya... kat sana masa kena punctual sbb kalau tak buang masa atas jalan jer sbb jem.... so kena cepat dan tangkas....

Ok sambung lagi nanti ye.....................


*autopublish* sbb aku masih di bumi Ho Chi Minh... sbb kekonon takmo blog ni sunyi sepi aku dah siap2 buat entry sepanjang aku kat sana.... ok citer kat Ho Chi Minh akan dihapdet setelah citer Guangzhou abes... tak tau ler boper episod lagi... warkakkakkaaa.... tunggu aje lah yer.... ;-))


Note: Date 1707 masih segar diingatan... sbb date ini aku telah disunting 8 tahun yg lalu.... keh keh keh.... laling, tunggu ai balik yer.... love u so much!!!!!



1 comment:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahh tak habis lagi berjalan sakan ;-)