FOLLOW ME

Friday, July 27, 2012

Last day kat Guangzhou

Wokey entry terakhir di Guangzhou yer.....

Breakfast kami pun simple jer... sandwich ala2 nak buat takmo jer... sabo je la... kalo wat sandwich telur ke tuna ke pun ok... addooiiii la China ni... makan mmg out la.... lenkali pergi sila siapkan bekalan terutama cili... keh keh keh... aku yg tak boper makan pedas pun bleh dok teringat2 kat cili... pe laie org yg kuat pedas kan......


Ok time to check-out kul 10 pagi... berkumpul di lobby hotel.... tengok dah beranak2 dah baggage...


Flight kami kul 2:40 petang tapi ready awal... maklumlah jem giler babeng kan... so alhamdulillah sampai di Bai Yun pun masih awal


Kenderaan ni dok lalu lalang dalam airport ni... tak tau hangkut apa... ke utk org2 kurang upaya? giler canggih....


Unik public phone dia... kol ke mesia bleh? dah rindu2an nih.... merata2 ada public phone ni.. kalo kat mesia tah mana ceruk dia leak.. cam dah tak nampak jer.... dah pupus kot public phone kat mesia...


Time to check-in... semer muka hepi nak balik dah....


otw to boarding...


Sebelum boarding kan sempat solat dulu... kiteorg solat celah2 tiang jer... manader surau beb!! nampak nau musafir jalanan.... huhuhu... Pastu melekat kat kedai souvenir... sbb takmo teringat2 beli la jugak kipas besau tu walaupun rege 98 yuan... pastu beli tshirt tulis Guangzhou untuk budak2 selai 60 yuan.... sape nak borong fridge magnet pun ada... boleh la takat kenangan diri sendiri kan...

Dalam flight aku dok diapit datins... Datin Seri weh... apakah??? hikkss jangan berangan ko Leen.... ye ar mana tau kot2 kang aku dapat title Datin plak kan.... kah kah kah... sila muntah hokey.... sbb diapit oleh Datins so aku takder ar giler menyenep gambar dalam flight.... dah makan tido layan movie aje la gamaknya.... padan muka ko!!!

Ok last, 4 jam penerbangan, selamat sampai KLIA dalam kul 7 malam.... terus balik rumah mak UK... esok cuti rehat la... fenat wooo!!!

Okeh tamat la sudah citer Guangzhou... nak rest dulu sblm mula marathon hapdet citer Ho Chi Minh plak..... fuuuhhh tarik napas dalam2.................

Cau cin cau...........................



1 comment:

Erna said...

Jauh mak buyung ni berjalan heehhe, lpas ni kuar bb ala2 cina gamaknya la... wei, adik ko pun sama peknen ye?